Pancakes met Aardbei skyr

Pancakes met Aardbei skyr

Pannenkoeken met een echte Arla Skyr twist

De geur van pannenkoeken in de ochtend … en de smaak van Arla Skyr erbovenop! Nu kan je ochtend niet meer stuk. Probeer het recept en kies voor 100% natuurlijk en 0% vet. Zo heb je lekker veel energie tot aan de middag.

Hoe maak je dit recept?

Ingrediënten

  • 650 g Arla Skyr Yoghurt Aardbei
  • 200 g bloem
  • 75 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml volle melk
  • 5 eieren (medium)
  • 25 g boter
  • 1 handvol amadelen
  • 200 g aardbeien

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, suiker, zout en bakpoeder. Roer de melk en 250g Skyr Aardbei door elkaar en voeg het toe aan het bloemmengsel. Klop op tot alles goed gemengd is.
  2. Voeg nu één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
  3. Doe een beetje boter in een pan en giet het deeg erbij. Je kunt 3 pannenkoeken tegelijk bakken (afhankelijk van de grootte van je pan). Bak ze goudbruin en gaar ze op een middelhoog vuur - ongeveer 4 minuten.
  4. Om te serveren: Rooster de amandelen ongeveer 5-6 minuten in een droge, hete pan of in de oven op 200 °C. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de verse aardbeien vervolgens in hapklare stukjes.
  5. Beleg de pannenkoeken met de rest van de Skyr Aardbei, de verse aardbeien en geroosterede amandelen.