Lactosevrije pizza met roomkaas, zalm en paprika
Ingrediënten
- Arla Lactofree roomkaas
- Bloem: 450 g
- Gist: ½ tl
- Lauw water: 3 dl
- Snufje suiker
- Zout: 1 tl
- Olijfolie: 2 el
- Tomatensaus
- Zalm
- Rode paprika
- Rucola
Bereidingswijze
• Doe het lauwe water in een kom en voeg de gist en suiker toe. Laat dit mengsel 10 minuten staan tot het schuimig wordt.
• Zeef de bloem met het zout in een andere kom, maak hierin een kuiltje en giet er geleidelijk het gistwater en de olijfolie in. Roer dit alles tot een glad deeg.
• Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad ongeveer 10 minuten tot het glad en elastisch is. Leg het deeg in een licht ingevette kom, dek het af met huishoudfolie en laat het 1.5 uur op een warme plek rijzen. Kneed hierna het deeg nog 2 minuten goed door en verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
• Rol elk stuk uit met de deegroller tot een mooie dunne pizza. Zorg dat de randen iets dikker zijn.
• Bestrijk de pizza’s met tomatensaus en beleg met de ingrediënten die je lekker vindt, zoals bijvoorbeeld Arla Lactofree roomkaas, zalm en paprika.
• Bak de pizza’s af bij 220 graden voor ongeveer 15 minuten. Smakelijk!