Lactosevrije bosbessentaart
Ingrediënten
Voor de bodem
- Digestive koekjes: 300 g
- Kokosolie: 150 g
Voor de vulling
- Arla Lactofree magere verse kaas: 250g
- Gelatineblaadjes: 3
- Ontdooide bosbessen: 125 g
- Suiker: 125 g
- Merg van een vanillestokje: 1
- Snufje zout
Bereidingswijze
Voor de bodem
• Doe de koekjes in een zak en verkruimel ze met een deegroller. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de verkruimelde koekjes toe en roer goed door elkaar.
• Verdeel het mengsel in een taartvorm van 25 x 25 cm bekleed met bakpapier, en druk goed aan. Je kan ook een ronde springvorm gebruiken.
Voor de vulling
• Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 10 minuten.
• Breng de bosbessen in een pannetje zachtjes aan de kook. Kook ze op laag vuur en meng ze tot een zachte puree.
• Haal de pan van het vuur. Neem de gelatine uit het water en smelt het in de hete bosbessen, knijp de gelatine niet uit.
• Roer de Arla Lactofree magere verse kaas, suiker, vanille en zout goed door elkaar in een kom en roer vervolgens de bosbessenpuree erdoor.
• Verdeel het bosbessenmengsel gelijkmatig over de bodem en plaats het minstens 5 uur in de koelkast.
• Snijd de cake in geschikte stukjes en decoreer elk stuk met verse bosbessen.